Avukat Hareketi İstanbul Barosu Başkan Adayı Av. Dr. Başar Yaltı kimdir?

Av. Dr. Başar YALTI Kimdir?
20-21 Ekim 2018 tarihinde yapılacak İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda Avukat Hareketi’nin Baro Başkan Adayı Av. Dr. Başar Yaltı’dır.
1954 yılında Erzurum/Aşkale’de doğan Yaltı, 1974 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra Jandarma Subay göreviyle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katıldı. Subaylığı döneminde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni dışarıdan okuyarak, buradan 1980 yılında mezun oldu. Yaltı, 1986 yılında istifa ederek Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrıldı.
1986 yılında avukatlığa başlayan Yaltı, Gazi Üniversitesi’nde “Olağanüstü Yönetim Usulleri” konulu teziyle yüksek lisansını, İstanbul Üniversitesi’nde “Hukuk Devleti Perspektifinden Avukatların Adil Yargılanma Algısı” teziyle doktorasını tamamladı.
Av. Dr. Başar Yaltı, 30 yılı aşkın avukatlık deneyiminin yanı sıra, 20 yıla yakın bir süre boyunca, Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu’nun çeşitli birimlerinde çalıştı.
Baro’nun birçok merkez ve komisyon çalışmalarına katılan Yaltı;
2005-2009 yılları arasında Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Üyesi,
2010-2012 yılları arasında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi,
2013-2017 yılları arasında Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı
olarak görev yaptı.
Birçok dernek üyeliği bulunan Yaltı’nın çeşitli gazete ve dergilerde çok sayıda makalesi ve son olarak da “Avukatın Adı Yok” adlı bir kitabı yayımlandı.
Av. Dr. Başar Yaltı, avukatlığın yanı sıra, 2013 yılından bu yana da Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi görevini sürdürmektedir.
Evli olan Av. Dr. Başar Yaltı’nın iki kızı ve bir torunu bulunmaktadır.
Bağımsız, Çağdaş, Toplumcu bir Baro için, İstanbul Barosu Başkan Adayımız; Av. Dr. Başar Yaltı.
Etkin bir Baro için #hareketegeç

 

12.10.2018